perjantai 28. lokakuuta 2011

Kurkkaus

Pienimuotoista syyslomaa on vietetty kahden vapaapäivän voimin. Ja minnepä muualle kuin mökille sitä taas suunnattiin. Ja saatiin valtavasti taas aikaan. Ihan harmittaa kun tuo talvi uhkaavasti tulee päälle, olisi niin paljon energiaa ja innostusta jatkaa remontointia vaikka läpi talven.
Olemme saaneet revittyä pirtistä kaiki pinkopahvit, tapetit ja levyt pois. Kova työ tulee olemaan, ennen kuin hirsiseinä miellyttää silmää mutta ihan taatusti jonakin päivänä!

Tässä muutama ennen ja jälkeen kuva







Mummo ja ukki ajelivat myös ensikäynnille mökille. Ja heti heidät piti hommiin laittaa. Seinissä on miljoonia pahvinauloja ynnämuita nauloja ja niiden pois repimiseen menisi yksi ikuisuus. Nyt saatiin homma erittäin hyvälle mallille.
Uskaltauduimme raottamaan hieman lattiaakin. Pirtissä on olut ennen muinoin leivinuuni ja se rakennelma on alkanut kallistumaan ja uuni on ollut pakko purkaa. Sen jälkeen lattia on uunin alalta levytetty... lastulevyllä...

Joo... olihan siellä jonkinlaisia viritelmiä. Uunin alla ollut betoniperustus on onneksi jo valmiiksi hajoitettu ainakin osaksi. Ja se selvisi myös, ettei ainakaan pirtin lattiassa ole tippaakaan vuorivillaa saati minkäänlaista muutakaan eristettä. No, eipähän tarvitse niitä kantaa selkä väärällään pois ;). Muuta hommaa kun lattiassa tulee riittämään.
Kannattanee harkita kauan ennen kuin tuonne tuo vatupassia, kannattaneeko tuoda ollenkaan. melkein olisi kai parempi tehdä silmämääräisesti, sillä suoraa tuosta rakennelmasta ei saa varmasti millään. Mutta se ei toki ole tarkoituskaan.


Meidän Ponde on aina uteliaana mukana menossa. Pontuksesta saa kaverin teki mitä tahansa. Ponde rakastaa olla maalla. Vauhtia riittää ja koiruus on aivan rättipoikkiväsynyt kun remonttireissuilta kotiin palataan. Ihanaa kun pihapiiri on sen verran suuri että Pontuksen voi antaa juoksennella vapaana (ei silti, että hän kovin kauas mammasta uskaltautuisikaan).


1 kommentti:

  1. Tuo alkuperäinen keittiö näyttää kyllä kivalta, mutta turha sitä on enää kehuskella, kun on jo maan tasalla :D

    VastaaPoista